Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si cu un grad ridicat de nutrienti superalimente din lume! Semintele de chia reprezinta o sursa excelenta de fibre, antioxidanti, proteine, vitamine, minerale. Semintele de chia au cel mai ridicat continut de omega 3 dintre toate semintele din plante. De la copii si pana la bunici, oricine poate beneficia de minunatele calitati ale semintelor de chia Mod de utilizare: Poti manca seminte de chia direct din punga, le poti amesteca cu bautura ta preferata, le poti adauga in cereale sau salate, si in orice alta mancare! Semintele de chia au...
Porumbul purpuriu este cultivat de secole in Peru.Faina de porumb purpuriu este faimoasa datorita faptului ca are un continut foarte ridicat de anthocyanin, un antioxidant puternic care de altfel da si culoarea purpurie acestei specii de porumb.Anthocyanina ajuta la scaderea colesterolului, in diabet, in probleme circulatorii, inclusiv circulatie periferica proasta.Fiindca nu contine gluten, poate fi consumata si de catre persoanele care tin o dieta fara gluten. Mod de utilizare: Se poate folosi in amestec cu faina de grau pentru paine, in patiserie, precum si in orice alta reteta amestecata cu alte tipuri de fainuri. Valori nutritionale pentru 100g: Energie kcal 152...
Babobab-ul este un copac care creste in regiunile tropicale din Africa. Fructul de baobab are pulpa foarte bogata in Vitamina C. Triburile din Africa consuma fructul de baobab pentru a preveni bolile. Fructul este plin de antioxidanti, si consumul regulat ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate. Baobab-ul (Adansonia Digitata) este venerat de mii de ani de localnici care il numesc "Copacul vietii". Pudra de baobab se formeaza in interiorul fructului cu coaja tare, de marimea unei nuci de cocos. Pudra se deshidrateaza natural, astfel ca produsul de fata nu a fost procesat prin extractie la cald sau prin...
Cunoscute si sub numele de golden berries sau physallis. Daca va plac fructele de goji, atunci inseamna ca pur si simplu va veti indragosti de incan berries. Gust acrisor cu o aroma aparte. Originare din America de Sud, au fost folosite timp indelungat de catre incasi. Physalis, sau ciresele pamantului sunt o sursa importanta de vitamina P, bioflavonoizi, si pectina. De asemenea au un continut ridicat de vitamina A, C, B1, B2, B6, B12. De asemenea contin 16% proteine, un procent foarte ridicat pentru un fruct Mod de utilizare: Le puteti consuma ca atare, adaugate in cereale la micul dejun, in...
Camu camu este un arbust ce creste pe malul raurilor in selva amazoniana din Peru si Brazilia, cu fructe rotunde si mici, de culoare rosu-violet, de tipul fructelor de padure, cu gust dulce si acru. Pulberea ecologica din fructele Camu Camu este extraordinara din multe puncte de vedere: contine cea mai mare concentratie de vitamina C ecologica, disponibila dintre toate plantele. Ca si o comparatie camu camu, are de 50 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. De asemenea, este bogata in fosfor, calciu, fier, aminoacizi, riboflavina, potasiu (vitamina B3). Mod de utilizare: Pudra de Camu Camu se poate...