Fructul de acai a fost pretuit din timpuri stravechi de populatia amazoniana, pentru beneficiile asupra starii de sanatate si pentru gustul sau unic. Pulberea de acai este obtinuta macinarea fructelor de acai uscate prin congelare. Astfel, proprietatile fructelor sunt pastrate aproate integral. Acai este o sursa extrem de importanta de antioxidanti, grasimi sanatoase, fibre si micronutrienti esentiali. Mod de uilizare : Puteti pune 1-3 lingurite de pulbere de acai in bautura preferata sau chiar in apa si veti aduce un aport semnificativ de nutrienti organismului. Valori nutritionale/100 g Energie (kJ/kcal) 2360/571 Grasimi(g) 45 - din care saturate (g) 8 Carbohidrati...
Acerola este un fruct deosebit de bogat in Vitamina C, ideal pentru sustinerea sistemului imunitar.Il puteti adauga in apa, in smoothies, sau in sucurile preferate presate la rece.
Ingrediente:
80% acerola*, 20% maltodextrina*
*din agricultura ecologica
Energie (kJ/kcal)
340/1445
Grasimi(g)
0-1,6
- din care saturate (g)
0-1,6
Carbohidrati (g)
72,9-88,9
- din care zaharuri (g)
0
Proteine (g)
1,6-5,6
Fibre (g)
0-2,5
Saruri (g)
0,27
Tara de origine: Brazilia
Aronia este un fruct asemanator ca si forma cu afinele, fiind recunoscut pentru potentialul sau antioxidant. Aronia (Aronia melanocarpa) este un arbust care ajunge la 2-2,5 metri inaltime cu fructe mici, negre, comestibile. Fructul de aronia are un gust dulce-acrisor-amarui.Este 100% organica si poate suplimenta perfect meniul zilnic. Este originara din America de Nord, dar este cultivata in prezent in multe tari, una dintre ele fiind Bulgaria. Aici creste in zone curate, nepoluate, fiind 100% ecologica. Produs vegan. Utilizare: Consuma maxim 10-30g (1-3 linguri) pe zi. Poate fi adaugata la shake-uri, muesli, cereale . Ideala la micul dejun. Ingrediente: pudra de aronia*, *=din agricultura ecologica....
Ashwagandha este o plantă adaptogenă (utilizată în medicina pe bază de plante pentru stabilizarea proceselor fiziologice și pentru promovarea homeostaziei), care ajută organismul să se adapteze la stres. Este un adaptogen extrem de puternic, cunoscut și folosit în tehnicile de vindecare ayurvedică încă din cele mai vechi timpuri. Adaptogenii sunt o clasă specifică de plante care funcționează holistic asupra întregului corp. Adaptogenii sunt substanțe care modulează răspunsul organismului la stres sau la un mediu în schimbare. Adaptogenii ajută organismul să facă față stresului extern, cum ar fi toxinele din mediu, și stresului intern, cum ar fi anxietatea și insomnia. Folosirea...
Fructele acestui arbust sunt bogate in Vitamina C, in polifenoli, antioxidanti. Are si efecte anti-inflamatorii, si reduce aciditatea gastrica. Este de asemenea un bun purificator al sangelui, cu efecte benefice si pentru piele si par.
Mod de utilizare: Puteti adauga pulberea de amla in apa, lapte, cereale la micul dejun, in prajituri, smoothies, iaurt.
Din agricultura ecologica
Valori nutritionale pentru 100g:
Energie (kJ/kcal)
1200/287
Λιπαρά(g)
0,2
- din care saturate (g)
0,1
Carbohidrati (g)
52,7
- din care zaharuri (g)
6,2
Proteine (g)
2,2
Fibre (g)
32,9
Saruri (g)
0,1
Bio Ayurveda Triphala este o combinatie care are grija de tractul digestiv – sustine functiile normale ale digestiei precum si purificarea sistemului.Organic ayurvedic Triphala tradus„trei fructe“ este o combinatie ayurvedica trei fructe uscate – amalaki, bibhitaki si haritaki. In stiinta Ayurveda, Triphala contine cinci din toate cele sase gusturi (fara sare). Combinatie ayurvedica cu grija pentru tractul digestiv – sustine functiile normale ale digestiei si detoxifica. Mod de utilizare: Adaugati ½ lingurita de Triphala in apa calda (nu fierbinte). Se amesteca, se lasa sa se raceasca si se bea. Dimineata sau seara,inainte sau dupa mese. Valori nutritionale pentru 100 g: Energie...
Tulsi sau Tulasi este o planta cu traditie in Ayurveda. Este de fapt o specie de busuioc, denumit popular in Hindu "busuioc sfant". In Ayurveda se spune ca consumul de tulsi ajuta in afectiunile respiratorii, pulmonare, tuse, raceli, etc. Pudra de busuioc se foloseste ca si condiment, in preparate culinare, sau ca infuzie (ceai). Este minunat in cazuri de probleme cu sistemul respirator (tuse, tuberculoza, bronsita alergica, astm, etc) pentru ca lichefiaza si astfel faciliteaza evacuarea depozitelor de Kapha (flegma).Este un excelent tonifiant al sangelui si inimii, curata sinusurile, purifica zona capului si nervii, intareste sistemul imunitar, oxigeneaza organismul.Imbunatateste digestia...
Babobab-ul este un copac care creste in regiunile tropicale din Africa. Fructul de baobab are pulpa foarte bogata in Vitamina C. Triburile din Africa consuma fructul de baobab pentru a preveni bolile. Fructul este plin de antioxidanti, si consumul regulat ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate. Baobab-ul (Adansonia Digitata) este venerat de mii de ani de localnici care il numesc "Copacul vietii". Pudra de baobab se formeaza in interiorul fructului cu coaja tare, de marimea unei nuci de cocos. Pudra se deshidrateaza natural, astfel ca produsul de fata nu a fost procesat prin extractie la cald sau prin...
Iarba de orz verde este un aliment complet care ofera o nutritie echilibrata organismului. Pulberea din orz verde, de altfel ca si majoritatea pulberilor din frunze verzi, este foarte usor asimilata de organism. Astfel organismul poate folosi nutrientii in pulberea de orz verde in cateva minute de la administrare. De asemenea, pulberea de orz verde are un puternic efect alcalinizant asupra organismului, aducand nivelul PH-ului intern spre valoarea de 7.35, valoarea optima pentru un organism sanatos. Se spune ca pulberea de orz verde este singura pulbere verde de pe Pamant care poate furniza toti nutrientii de care organismul uman are...